MUSALAHA – FORSONINGSARBEJDE

Musalaha er en non-profit organisation, der søger at fremme forsoning mellem israelere og palæstinensere, som påvist i liv og lære af Jesus. Vi bestræber os på at være både en opmuntring og en fortaler for forsoning, først blandt palæstinensiske og israelske troende og derefter ud til vores respektive samfund. Musalaha har også til formål at lette brobygning mellem forskellige segmenter af de israelske og palæstinensiske samfund ifølge bibelsk forsonings principper.

 

FORSONINGSARBEJDET

Musalaha har udviklet to separate, og dog stadigt beslægtede, spor til forsoningsarbejde. Det første spor er at fremme en tros-baseret forsoningsproces mellem israelske og palæstinensiske troende. Dette har været Musalahas mission, siden vi i 1990, blev oprettet af ledere i de palæstinensiske og israelske troende samfund. Det andet spor af Musalahas arbejde begyndte for nylig, og i de sidste par år har brobygnings programmet været en stor succes. Fokus her er at nå længere ud end det lokale trossamfundet, at nå alle mennesker, kristne, muslimer og jøder, med budskabet om forsoning baseret på de bibelske principper om fred, tolerance og kærlighed.

PROJEKTER

Kvinder: Musalahas kvindeafdeling søger at opbygge en kvindebevægelse i forskellige segmenter af israelske og palæstinensiske samfund, hvor kvinderne vil blive agenter for forsoning og bringe forandring ind i deres samfund.

Ungdom: Musalaha ungdomsafdeling søger at bringe israelske og palæstinensiske unge sammen til at opbygge relationer, blive eksponeret for principperne om forsoning, træning i forsoning lederskab, og at give dem redskaberne til at blive forandringsagenter i deres lokalsamfund.

Unge Voksne: Musalahas Unge Voksne har til formål at give unge palæstinensiske og israelske troende mulighed for at starte, fortsætte og lede andre i rejsen af forsoning. Fire grupper af mennesker vil blive inddraget i Musalahas Unge Voksne afdeling fra 2014-2016: Nyankomne, veteraner, lederskabs praktikanter, og den almindelige befolkning.

Brobygning: Muslimsk-jødisk–kristen møde: Inden for de sidste tre år har vi udvidet vores arbejde og for nylig åbnet dørene til at engagere os i og facilitere muslimsk-jøder-kristne mødesteder. Vores brobyggerprogram tilbyder tværreligiøse ørken møder, seminarer og oversøiske konferencer.

Sommerlejre: Musalahas Børnesommerlejr er et unikt program, der bringer israelske og palæstinensiske børn sammen i en neutral, venlig lejrramme og fokuserer på at opbygge venskaber med “den anden” i en ung alder.

BLIV VORES VOLONTØR

Frivilligt arbejde hos Musalaha afhænger af flere aspekter så som færdigheder, tid af året og tilgængelighed: Projektorienteret Volontør, Medie Afdelingen, Forskning og publikationer.

GAVER & TILSAGN

En investering i Musalaha tillader dig at deltage i vores bestræbelser, efterhånden som vi påvirker livet for israelere og palæstinensere. Vi byder dig velkommen til at være en del af vores vision om at se en generation af fredsstiftere.

FOR DIREKTE DONATIONER: Hvis du ønsker at foretage et direkte tilsagn, email eller skriv da til os for at modtage en tilsagnsformular med posten. Når du sender checks til Israel, skal de sendes direkte til Musalaha. Online donationer behandles på en sikker server og dine private oplysninger slettes automatisk umiddelbart efter transaktionen er gennemført.

Post: Musalaha P. O. Box 52110 Jerusalem 91521, Israel

Bank Overførsler: Musalaha Account: no. 117454 Address: Bank Hapoalim, Branch 690 Jerusalem King George Street 16, Jerusalem, Israel IBAN: IL28-0126-9000-0000-0117-454 Swift Code: POALILIT